Εσπρεσσομηχανή με μοχλό, CIMPALI GIUSEPPE M20, με 2 group, Vintage 1970-79, λειτουργική.
Έχει πραγματοποιηθεί πλήρες service
Έχει εγκατασταθεί φωτισμός με led
V 220/380
W 3750
Serial Num.: 223918
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Το 1912 στο Μιλάνο, ο Giuseppe Cimbali, ένας υδραυλικός χαλκουργός, άνοιξε ένα εργαστήριο στη via Caminadella 6 σε ένα χώρο 30 m², για την επεξεργασία του χαλκού και την παραγωγή, μαζί με τους δύο υπαλλήλους του, μικρούς λέβητες, απαραίτητους για τις πρόσφατα εφευρεθείσες μηχανές καφέ.
Στη δεκαετία του 1930, οι μηχανές καφέ παρήγαγαν ατμό και ζεστό νερό καίγοντας ξύλα και κάρβουνο κάτω από έναν κατακόρυφο λέβητα. Είχαν κυλινδρικό σχήμα και ονομάζονταν μηχανές στήλης. Ακριβώς εκείνα τα χρόνια τα κεντρικά γραφεία του καταστήματος μεταφέρθηκαν στη via Savona σε έναν μεγαλύτερο χώρο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός νέου πελάτη, του Siti, ειδικευμένου στην παραγωγή μηχανών espresso. Έτσι ιδρύθηκε η εταιρεία Giuseppe Cimbali για χάλκινες κατασκευές, καφετιέρες και κορεστήρες Seltzer.
Το πρώτο μηχάνημα στήλης του Cimbali ονομαζόταν "Rapida", το οποίο αργότερα έγινε γνωστό με το εμπορικό σήμα "LaCimbali". Την αμέσως μεταπολεμική περίοδο, όταν η αγορά απαιτούσε μηχανήματα με μεγαλύτερη παραγωγικότητα, η Cimbali δημιούργησε το μοντέλο «Albadoro» με δύο ανεξάρτητους κάθετους λέβητες για να παρέχει περισσότερο καφέ ταυτόχρονα και να ικανοποιεί τους πελάτες που συχνάζουν πιο γρήγορα στα μπαρ. Αρθρωτό σε σχεδιασμό, το "Albadoro" διατίθεται με έως και έξι λέβητες. Ήταν επίσης το πρώτο μηχάνημα εξοπλισμένο με ενσωματωμένο θερμαντήρα ποτηριών.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οι λέβητες που κινούνταν με ηλεκτρικές αντιστάσεις άρχισαν να αντικαθιστούν τους λέβητες ξύλου και άνθρακα. Επιπλέον, οι μηχανές μοχλού αλλάζουν ριζικά τον τρόπο εξαγωγής του καφέ. Αυτή η νέα τεχνική πιέζει το νερό μέσα από τον καφέ με πίεση 9 ατμοσφαιρών, επιτυγχάνοντας έτσι εξαιρετικά αποτελεσματική εξαγωγή του αρώματος και, τελικά, της κρέμας καφέ.
Το 1955 η εταιρεία παρουσίασε την «Granluce», την πρώτη καφετιέρα που διέθετε υδραυλική μονάδα. Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Cimbali το 1956, το υδραυλικό συγκρότημα και η δοσομετρική παράδοση αντιπροσωπεύουν το πρώτο βήμα προς την αυτοματοποίηση. Το 1959 κυκλοφόρησε ένα μοντέλο με την εφαρμογή εναλλάκτη θερμότητας, που αργότερα έγινε απαραίτητο στοιχείο κατασκευής, διασφαλίζοντας τη θερμική ισορροπία του μηχανήματος. Για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις, η οικογένεια Cimbali μετέφερε την επιχείρηση σε ένα εργοστάσιο στο Binasco, νότια του Μιλάνου.
Το 1962 ο Cimbali δημιούργησε, με τη συνεργασία των αρχιτεκτόνων Achille Castiglioni και Pier Giacomo Castiglioni , ένα προϊόν ασυνήθιστου μοντέρνου σχεδιασμού που ονομάζεται "Pitagora": εγκαταλείφθηκαν τα περιττά σχήματα τυπικά των μηχανών της περιόδου και αντί αυτού υιοθετήθηκαν βασικές και καθαρές γραμμές. Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, μαζί με έγχρωμη και μεταξοτυπία. Το αποτέλεσμα είναι επαναστατικό σε σημείο να κερδίσει το βραβείο βιομηχανικού σχεδίου, το Compasso d'Oro .
Το 1969 η Cimbali κυκλοφόρησε το "Superbar", σχεδιασμένο για τη βιομηχανία τροφίμων με πλήρως αυτοματοποιημένες λύσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα, ιστορικά μοντέλα όπως το M15 (το αμάξωμα αποτελείται μόνο από έξι κύρια δομικά στοιχεία) και το M20 κυκλοφόρησαν με τη συνεργασία του Rodolfo Bonetto.
Στη δεκαετία του '90, όταν η τρίτη γενιά της οικογένειας είχε ήδη εισέλθει στην εταιρεία με τους αδελφούς Maurizio και Gabriele, ο Cimbali ενσωμάτωσε έναν μικροεπεξεργαστή στο "Dosatron" για να διέπει καλύτερα τις κύριες λειτουργίες του μηχανήματος. Το 1992 παρουσίασε την «Dolcevita», μια οικογένεια πλήρως αυτόματων μηχανών καφέ εσπρέσο. Σχεδιασμένο από τον Salvemini, το "Dolcevita" παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Cimbali εκτός Ιταλίας σε μη συμβατικές αγορές, νέες στον καφέ εσπρέσο.
Το 2012, με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας της εταιρείας, η εταιρεία άνοιξε το Mumac , το εταιρικό μουσείο με πάνω από εκατό μηχανές από τις συλλογές Maltoni και Cimbali, και την Ακαδημία Mumac, την εκπαίδευση και την αξιοποίηση της κουλτούρας του καφέ. [6]
Παράγουμε Βιτρίνες Τροφίμων & Ανοξείδωτες Κατασκευές.
Είμαστε διανομείς της Venix S.R.L.
Διαθέτουμε όλες τις συσκευές για το τρόφιμο: εισαγωγές-εξαγωγές, στοκ & μεταχειρισμένα.
Ξεχωρίζουμε για τη σχέση Ποιότητας & Τιμής.
Διαθέτουμε εξοπλισμούς για:
Κρεοπωλείο, ζαχαροπλαστείο, αναψυκτήριο, καφέ, σνακ μπαρ, κυλικείο, εστιατόριο, ταβέρνα, μεζεδοπωλείο, ουζερί, πιτσαρία, ψησταριά, ψητοπωλείο, σουβλατζίδικο, μίνι μάρκετ, souper market, Ιχθυοπωλείο, ψαροταβέρνα, κουζίνα ξενοδοχείου, catering, fast food, αρτοποιείο, τυροπιτάδικο.
📞 Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2105770300, 2105775186.
🕹 Διεύθυνση : Θυατείρων 3, Περιστέρι Αττικής ΤΚ 12137 ( Μέσα στο αδιέξοδο κάθετα στην Πηνειού στο ύψος 113 )
⏰ 'Ωρες Λειτουργίας : 9:00-15:00 Δευτέρα ως Παρασκευή.
e mail : info@stockinox.gr
σελίδα : www.stockinox.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ : https://bit.ly/metaxirismena