Πληροφορίες

Συχνές Ερωτήσεις Εμπόρων

Για να καταχωρήσετε αγγελίες σαν έμπορος, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα προφίλ με τα στοιχεία σας στο Car.gr.

Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού εμπόρου, ο επαγγελματίας αποκτά και προσωπική ιστοσελίδα με όλες τις αγγελίες του, σε μια διεύθυνση όπως emporos.car.gr ή αλλιώς car.gr/emporos

Σαν έμποροι θεωρούνται επιχειρήσεις που έχουν πολλά οχήματα ή άλλα προϊόντα.

Επιλέξτε στο μενού "Έμποροι" --> "Εγγραφή"

Συμπληρώστε τα πεδία στη σχετική φόρμα.

Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε το κουμπί "Αποστολή"

Η εγγραφή σας, αφού ελεγχθεί, θα ενεργοποιηθεί.

Μετά μπορείτε να επιλέξετε τις ρυθμίσεις της προσωπικής σας ιστοσελίδας και να ξεκινήσετε την άμεση δημοσίευση απεριόριστου αριθμού αγγελιών.

Προσοχή αν είστε ιδιώτης δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε αυτή τη φόρμα.

Με τη δημιουργία καινούριου προφίλ στο car.gr σας δίνουμε 2 μήνες ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική περίοδο!!

Σκοπός είναι να δείτε το τρόπο λειτουργίας του car.gr και να εξοικειωθείτε με το προφίλ σας.

Μετά το πέρας των δύο μηνών και εφόσον επιθυμείτε να συνεχίσετε (δεν υποχρεώνεστε ούτε δεσμεύεστε) μπορείτε να δείτε το κόστος συνδρομής εδώ

Αν έχετε λίγες αγγελίες σας κάνουμε καλύτερη τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες για την ανανέωση της συνδρομής σας θα βρείτε στην σελίδα "ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ".

Υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι εξόφλησης.

Ο πρώτος είναι με κατάθεση σε τράπεζα.

Παρακαλούμε, σε κάθε πληρωμή που γίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης να γράφετε ως αιτιολογία το τηλέφωνο της επιχείρησής σας.

Ο δεύτερος με πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας από την ιστοσελίδα μας.

Αν είστε συνδεδεμένος σαν έμπορος τότε σας εμφανίζει δίπλα στις τιμές το «Online Πληρωμή».

Το σύστημα γνωρίζει ποιος έμπορος είστε και μετά την πληρωμή η σελίδα σας ανανεώνεται αυτόματα και εμφανίζονται άμεσα οι αγγελίες σας.

Μετά την πληρωμή, εκδίδεται τιμολόγιο το οποίο σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά και μπορείτε να το δείτε και στον πίνακα ελεγχου σας, επιλέγοντας Λογαριασμός --> Τιμολόγια.

Κάνοντας μια οποιαδήποτε αλλαγή στην αγγελία σας, την μεταφέρετε στην αρχή της λίστας αναζήτησης. Ταυτόχρονα η αγγελία αυτή εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του Car.gr σαν νέα αγγελία.

Με το να κάνετε ανανέωση αγγελιών έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στις πωλήσεις.

Αυτές οι εμφανίσεις στην αρχή της λίστας και στην αρχική σελίδα περιορίζονται εώς και 200 ανά ημέρα. Εχετε όμως την δυνατότητα να αγοράσετε επιπλέον credits, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς περιορισμό.

Οι 1000 ανανεώσεις κοστίζουν 30 ευρώ με το ΦΠΑ μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε (δεν λήγουν) και μπορείτε να τις αγοράσετε είτε κάνοντας κατάθεση σε τράπεζα είτε με «Online Πληρωμή» μέσω πιστωτικής κάρτας από την ιστοσελίδα μας.

Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, και έχετε καταχωρήσει στα στοιχεία σας e-mail, πατήστε εδώ για να σας γίνει υπενθύμιση κωδικού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε καταχωρήσει e-mail, επικοινωνήστε μαζί μας, από τηλέφωνο που αναγράφεται στη σελίδα σας, για να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.

Τον κωδικό σας μπορείτε να τον αλλάξετε πηγαίνοντας στον Πίνακα Ελέγχου --> Λογαριασμός --> Αλλαγή Κωδικού

Προσοχή! Αν σταλεί εμαιλ που σας ζητάει να κάνετε είσοδο με τους κωδικούς σας να το αγνοήσετε!!

Πρόκειται για ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που θέλουν να πάρουν τους κωδικούς σας και να έχουν αυτοί πλέον τη διαχείρηση της σελίδας σας.

Όταν κανετε σύνδεση στον λογαριασμό σας στο car.gr να προσέχετε την διεύθυνση που επιγράφεται στην μπάρα διεύθυνσης του browser σας, πρέπει να αρχιζει με www.car.gr ή https://www.car.gr, διαφορετικά μην πληκτρολογείτε τον κωδικό σας.

Επιλέξτε "Έμποροι" --> "Κατάλογος επιχειρήσεων" --> "Εγγραφή Επιχείρησης (Δωρεάν)" που είναι στο επάνω μέρος του μενού δεξιά.

Στη συνέχεια συμπληρώνετε τα στοιχεία της επιχείρησης σας. Πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά τα σκούρα πεδία.

Επιλέξτε την τοποθεσία της έδρας σας στο χάρτη (γράφοντας απλά τη διεύθυνσή σας μέσα στο λευκό πεδίο του χάρτη) και τέλος, επιλέξτε τις κατηγορίες και υποκατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας (πχ. Αντιπροσωπείες, Συνεργεία αυτοκινήτων, Ηλεκτρολογεία, Ενοικιάσεις, Πρατήρια καυσίμων.κλπ.).

Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε το κουμπί "Αποστολή"

Η καταχώρησή σας, αφού ελεγχθεί, θα δημοσιευθεί άμεσα στον δυναμικό κατάλογο επιχειρήσεων και θα προβάλλεται καθημερινά σε χιλιάδες επισκέπτες. Η εγγραφή επιχειρήσεων, είναι εντελώς δωρεάν.

1) Αν έχει λήξει η συνδρομή σας τότε οι αγγελίες σας δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζητήσεων και το κατάστημά σας δεν εμφανίζεται στην λίστα εμπόρων.

2) Αν δεν βάλετε τουλάχιστον 5 αγγελίες το κατάστημά σας δεν εμφανίζεται στην λίστα εμπόρων.

3) Στην αναζήτηση εμπόρων υπάρχει σαν επιλογή η αναζήτηση εμπόρων στον χάρτη.

Παρακαλούμε, να δείξετε στον χάρτη που βρίσκετε στο κατάστημα σας (σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη).

1) Κάνετε είσοδο εμπόρου (αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι).

2) Πηγαίνετε στον Πίνακα ελέγχου --> Καταστήματα.

3) Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας είναι ο Χάρτης Google. Μεταφέρετε την κόκκινη σημαία στο σημείο που βρίσκεται το κατάστημα στο χάρτη. Όταν γίνει πράσινο μπορείτε να προχωρήσετε.

4) Έχετε και την επιλογή στο επάνω σημείο του χάρτη να βάλετε τη διεύθυνσή σας και να πάει το σημείο αυτόματα στο σωστό μέρος.

5) Πατήστε «σώσε αλλαγές»

Παρακαλούμε να δηλώσετε ακριβώς που βρίσκεται το κατάστημά σας γιατί οι πελάτες, με την χρήση GPS, Θα έρχονται σε αυτό το σημείο που δηλώσατε. Σε περίπτωση που δεν αντιστοιχεί ο ΤΚ με την περιοχή που δηλώσατε δεν θα φαίνεται η καταχώρησή σας στον χάρτη.

Η "Εγγραφή Επιχείρησης" αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ
ΣΚΑΦΗ
ΠΡΑΤΗΡΙΑ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ
ΛΕΣΧΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Οι επιχειρήσεις αυτές δεν επιθυμούν να δημοσιεύουν απεριόριστο αριθμό αγγελιών, ούτε να αποκτήσουν προσωπική ιστοσελίδα, αλλά θέλουν να περιλαμβάνονται στον δυναμικό επαγγελματικό κατάλογο επιχειρήσεων του car.gr, προκειμένου να τους βρίσκουν όσοι ενδιαφέρονται και στο χάρτη.

Για να δημιουργήσετε το απαραίτητο αρχείο XML με το οποίο θα γίνεται αυτοματοποιημένη εισαγωγή αγγελιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις οδηγίες που θα βρείτε στο www.car.gr/xmldoc. Στο τέλος της σελίδας θα βρείτε τη σχετική λίστα κατηγοριών, με τις οποίες μπορείτε να αντιστοιχίσετε τις αγγελίες σας.

Αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή του XML, θα πρέπει να το δοκιμάσετε στο XML validator που υπάρχει στο τέλος της σελίδας www.car.gr/xmldoc. Σε περίπτωση σφάλματος, θα εμφανιστεί σχετικό μήνυμα. Διαφορετικά εφόσον το αρχείο σας δεν έχει κάποιο σφάλμα, μπορείτε να μεταβείτε στον Πίνακα ελέγχου και στις πληροφορίες του καταστήματός σας να εισάγετε το URL του σχετικού XML, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία.

Δοκιμάζοντας το στο car.gr/xmldoc, πρέπει να βγεί το πράσινο μήνυμα ότι είναι έγκυρο, διαφορετικά οι αγγελίες δεν θα περαστούν.

Η εγγραφή εμπόρου, γίνεται από εμπόρους που επιθυμούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο car.gr, ώστε να δημοσιεύουν απεριόριστο αριθμό αγγελιών (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, σκαφών, επαγγελματικών οχημάτων, ανταλλακτικών, ποδηλάτων κλπ.).

Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού εμπόρου, ο επαγγελματίας αποκτά και προσωπική ιστοσελίδα με όλες τις αγγελίες του, στη διεύθυνση username.car.gr και car.gr/username και έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους ιδιώτες και απλούς χρήστες.

Η εγγραφή επιχειρήσεων, γίνεται από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη αγορά ή γύρω απ΄αυτή (π.χ. συνεργεία, πλυντήρια οχημάτων, εισαγωγικές αξεσουάρ, αντιπροσωπείες, ΚΤΕΟ κλπ.), που δεν επιθυμούν μεν να δημοσιεύουν απεριόριστο αριθμό αγγελιών, ούτε να αποκτήσουν προσωπική ιστοσελίδα, αλλά θέλουν να περιλαμβάνονται στον δυναμικό επαγγελματικό κατάλογο επιχειρήσεων του car.gr,προκειμένου να τους βρίσκουν όσοι ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρουν.

Σημείωση: Οι επιχειρήσεις που έχουν ενεργοποιήσει λογαριασμό εμπόρου στο car.gr, εμφανίζονται αυτόματα και στον κατάλογο επιχειρήσεων, χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή εγγραφή. Αν έχετε όμως εκτός από εμπόριο και συνεργείο ή άλλη δραστηριότητα πρέπει να εγραφείτε και εσείς στον κατάλογο επιχειρήσεων και να συμπληρώσετε τις επιπλέον δραστηριότητές σας.

Η αγγελία σας δημοσιεύεται αμέσως μετά την επιτυχή καταχώρηση. Σε περίπτωση που δεν την βρίσκετε στην αναζήτηση, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει τα σωστά κριτήρια αναζήτησης, τα οποία είναι ίδια με αυτά που συμπληρώσατε στην αγγελία σας.

Εμφανίσεις δείχνει πόσες φορές εμφανίστηκε η αγγελία σας στην γενική λίστα αποτελεσμάτων. Είναι δηλαδή στα αποτελέσματα αναζήτησης μαζί με παρόμοιες με τη δική σας αγγελίες.

Κλικ είναι πόσοι πατήσανε πάνω στην αγγελία σας. Αυτοί δείξανε παραπάνω ενδιαφέρον από ότι στις "εμφανίσεις".

Το Παρκαρισμένα δείχνει πόσοι είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι να αγοράσουν το προιόν σας.

Μεγάλες καθαρές φωτογραφίες παίζουν μεγάλο ρόλο στην πώληση. Αν είναι καλοτραβηγμένες και δείχνουν π.χ. όλο το όχημα, το εσωτερικό του αυτοκινήτου και την μηχανή κερδίζετε την εμπιστοσύνη του αγοραστή.

Αν το βάθος της φωτογραφίας σχετίζεται με την εταιρεία σας π.χ. υπάρχει το λογότυπο σας ή το κατάστημά σας και είναι καθαρό και περιποιημένο, εμπνέει επιπλέον εμπιστοσύνη.

Λεπτομερής περιγραφή και ειλικρίνεια πάντα βοηθάνε να κερδίσετε τον επισκέπτη.

Αν λήξει η συνδρομή σας οι αγγελίες σας δεν εμφανίζονται και δεν μπορούν να τις δούνε οι επισκέπτες. Με το που ανανεώσετε την συνδρομή σας οι αγγελίες σας εμφανίζονται αυτόματα.

Σε περίπτωση που η αγγελία σας είναι «ψεύτικη» ή παραπαλανητική, μπορεί να κρυφτεί άμεσα από τους διαχειριστές της σελίδας.

Σε περίπτωση που έχετε το Νο αγγελίας για την αναζητήσετε, πληκτρολογείτε στην γραμμή διεύθυνσης του browser σας www.car.gr/Νο αγγελίας. Για παράδειγμα www.car.gr/3587982.

Αν βάζετε ψεύτικες τιμές τα προιόντα σας πηγαίνουν αυτόματα στο τέλος των αποτελεσμάτων και επωφελούνται όσοι βάζουν κανονικές τιμές.

Για να επιτύχεις περισσότερες προβολές των αγγελιών σου και κατ' επέκταση περισσότερους ενδιαφερόμενους γι αυτές, θα χρειαστεί να κάνεις συχνές ανανεώσεις στις αγγελίες σου. Σε κάθε ανανέωση σου οι αγγελίες σου έρχονται στην αρχή της λίστας και αυτό οδηγεί σε ακόμη περισσότερες προβολές.

Οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν είτε ατομικά στη κάθε αγγελία ξεχωριστά είτε ομαδικά χρησιμοποιώντας το εργαλείο των ομαδικών ενεργειών το οποίο μπορείς να βρεις στις αγγελίες σου και αφού επιλέξεις συγκεκριμένη κατηγορία αγγελιών(πχ. αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες κλπ)

Ένας άλλος τρόπος προώθησης των αγγελιών σου, είναι με τη χρήση του εργαλείου προώθησης από το Car.gr. Σε αυτή τη περίπτωση η προώθηση λειτουργεί για μια μόνο αγγελία και αυτή καρφιτσώνεται στην αρχή των αγγελιών και σε εναλλαγή με τις υπόλοιπες αγγελίες οι οποίες είναι προωθημένες. Αυτό οδηγεί σε εκθετική αύξηση τις προβολές των αγγελιών σου και μπορείς να επιλέξεις εκ των προτέρων ανάμεσα σε 3 πακέτα:

  • TOP για 1 ημέρα προώθησης
  • Super γιατ 3 ημέρες προώθησης
  • Turboγια 7 ημέρες προώθησης

Για τη συγκεκριμένη λειτουργία θα χρειαστεί να διαθέτεις πληρωμένα credits στον λογαριασμό σου.

Ενημερωθείτε για την Βαθμολογία που έχει το κάθε κατάστημα ή φιλτράρετε τα καταστήματα σύμφωνα με την Βαθμολογία που συγκεντρώνουν.

Στη προβολή αγγελίας, κάτω από τα στοιχεία του κάθε εμπόρου, μπορείτε να βρείτε τη βαθμολογία του καταστήματος. Πατώντας πάνω στη βαθμολογία, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε μια αξιολόγηση

Η βαθμολόγηση γίνεται αποκλειστικά μέσω τον Χαρτών του Google Maps ενώ ενδέχεται κατά διαστήματα να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις καθώς η βαθμολογία ενημερώνεται περιοδικά.