Πλήρως αυτόματη κλωσσομηχανή με θερμοστάτη που δουλεύει παλμικά.Dual power 220V AC/12V DC (περιλαμβάνει καλώδιο με ακροδέκτες ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος να συνεχιστεί η επώαση σε 12V μπαταρία). Ρύθμιση θερμοκρασίας μέσω θερμοστάτη. Ρύθμιση υγρασίας με ατμοποιητή μέσω θερμοστάτη.Αποσπώμενα-μεταβλητά ράουλα που γυρίζουν αυτόματα τα αυγά. Προσαρμόζονται όλα τα είδη αυγών (π.χ. παπαγάλου, καναρινιού, παραδείσιου, ορτυκιού, πέρδικας, περιστεριού, φραγκόκοτας, κότας, γαλοπούλας, πάπιας, χηνόπαπιας, χήνας). Εξωτερική υποδοχή νερού. Κεντρικός ανεμιστήρας για ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας-υγρασίας στον θάλαμο. Αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για πραγματική ένδειξη του θαλάμου. Ωοσκόπιο στο θερμοστάτη. Ψηφιακή ένδειξη οθόνης LCD. Χωρητικότητα: 36 αυγά κότας(μέσος όρος βάρους αυγού 50g).Με φελιζόλ εξωτερικά για επιπλέον μόνωσηΠεριλαμβάνει: Ατμοποιητή Ποτίστρα-Ταϊστρα Φακό για ωοσκόπηση Ψεκαστήρι αυγών Ειδικό μπουκαλάκι για γέμισμα νερού εξωτερικάΜαζί με τη μηχανή προσφέρουμε ανταλλακτικά δώρα αξιας 30€:Ανεμιστήρα Μοτέρ ραφιέρας Αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίαςΤα ποσοστά επιτυχίας εξαρτώνται από την εποχή και το καλό, γόνιμο αυγό.Χρήσιμες πληροφορίες με την αγορά της κλωσσομηχανής:Με την παραλαβή της κλωσσομηχανής δεν πετάμε το κουτί της συσκευασίας.Δεν πετάμε και δεν βγάζουμε ποτέ το θερμοφελιζόλ που είναι κάτω από την κλωσσομηχανή.Ο χώρος που εκτείθεται η κλωσσομηχανή θα πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου χωρίς υγρασία και να μην είναι τοποθετημένη σε κάποιο γκαράζ, αποθήκη, υπόστεγο ή μπαλκόνι με χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες-υγρασίες.Ποτέ δεν θέτουμε σε λειτουργία την κλωσσομηχανή χωρίς νερό, το οποίο τοποθετούμε από τα εξωτερικά κανάλια του επωαστήρα. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ-ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ (μετατρέπει το νερό σε ατμό και βοηθάει τα τσόφλια των αυγών να μαλακώσουν χωρίς να χρειαστεί να τα ψεκάζουμε κατά την διάρκεια της εκκόλαψης) ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ, ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΒΑΣΗ ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2-3 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΛΩΣΣΟΜΗΧΑΝΗΣΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ1 Ερώτηση: Ποιο πρόγραμμα να επιλέξω; Το χειροκίνητο(SET), ή ένα από προεγκατεστημένα προγράμματα της κλωσσομηχανής;Απάντηση: Μπορούμε να επιλέξουμε και τα δύο προγράμματα. Το χειροκίνητο που ξεκινάει με 37.8 θερμοκρασία και 60% υγρασία, όπου μπορούμε να επέμβουμε και να αλλάζουμε την θερμοκρασία και την υγρασία κατά τη διάρκεια της επώασης και της εκκόλαψης.Για παράδειγμα εάν ξεκινήσουμε το χειροκίνητο πρόγραμμα με αυγά κότας, τις πρώτες 19 ημέρες έχουμε θερμοκρασία 37.8 με 60% υγρασία και όταν μεταβούμε στο στάδιο της εκκόλαψης τις τελευταίες δύο ημέρες, τοποθετούμε τα αυγά στη βάση εκκόλαψης και την θερμοκρασία τη ρυθμίζουμε στο 37.7 και ανεβάζουμε την υγρασία στο 75%.Τέλος, εάν πατήσουμε παρατεταμένα το πλήκτρο MODE, μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο από τα προεγκατεστημένα προγράμματα της μηχανής (κότας-πάπιας-χήνας-ορτυκιού) και η θερμοκρασία-υγρασία αλλάζουν αυτόματα ανά βδομάδα ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουμε εμείς επιλέξει και δεν μπορούμε να επέμβουμε.2Ερώτηση: Τι πρέπει να κάνω τις τελευταίες μέρες ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της εκκόλαψης;Απάντηση: Τις τελευταίες μέρες για να μεταβούμε από το στάδιο της επώασης στο στάδιο της εκκόλαψης, θα πρέπει αρχικά να αποσυνδέσουμε το καλώδιο του μοτέρ από το καπάκι της μηχανής και να βγάλουμε τα αυγά από τα ράουλα προσεκτικά και να τα τοποθετήσουμε σε σημείο ασφαλές. Στη συνέχεια αφαιρούμε τα ράουλα από το εσωτερικό της μηχανής και τοποθετούμε τη βάση εκκόλαψης και πάνω σε αυτήν τα αυγά. 3Ερώτηση: Όταν βγούνε τα κοτοκοτάκια, πόσες ώρες πρέπει να μείνουν μέσα στην κλωσσομηχανή;Απάντηση: Όσα κοτοκοτάκια βγαίνουν, στεγνώνουν και σηκώνονται πρέπει να μεταφερθούν σε ειδική θερμομητέρα. Και για να ξεκινήσουν καλά την φάση ανάπτυξής τους, προτείνουμε ένα διατροφικό τονωτικό συμπλήρωμα, το ENERGY,.4Ερώτηση: Πότε μπορώ να κάνω ωοσκόπηση στα αυγά μου;Απάντηση: Μπορείτε για παράδειγμα να πάρετε λίγα αυγά κότας δειγματοληπτικά την 8η-9η ημέρα και σε ένα σκοτεινό χώρο όπου θα βρίσκεται η κλωσσομηχανή σας να κάνετε σε μερικά από αυτά ωοσκόπηση επάνω στο θερμοστάτη της κλωσσομηχανής.5Ερώτηση: Έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να βοηθάμε τα κοτοκοτάκια στην κλωσσομηχανή όταν αυτά πάνε να κάνουν έξοδο από το κέλυφός τους και ζορίζονται διότι επεμβαίνουμε στην φύση. Ισχύει κάτι τέτοιο;Απάντηση: Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με τεχνητή επώαση (κλωσσομηχανή) και όχι με φυσική επώαση (κλώσσα) οπότε όταν επεμβαίνουμε και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πληγώσουμε τους νεοσσούς στην προσπάθεια μας να τους βοηθήσουμε, τότε αυτό πρέπει να γίνεται με προσεγμένες και στοχευμένες κινήσεις και να έχουμε την απαραίτητη εμπειρία γι' αυτό.Πλέον οι κλωσσομηχανές μας έχουν σύστημα ατμοποίησης και μπορούμε να πετύχουμε τη μέγιστη επιθυμητή υγρασία για να μαλακώσει το κέλυφος των αυγών, έτσι ώστε να μπορούν τα πτηνά να εκκολάπτονται χωρίς τη δική μας επέμβαση.6Ερώτηση: Η υγρασία είναι αυξημένη σε σχέση με αυτό που έχω ορίσει. Γιατί;Απάντηση: Η υγρασία σε όλες τις κλωσσομηχανές οικιακής χρήσης δεν μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια και αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή είναι τα κανάλια να είναι μονίμως γεμάτα με νερό. Για παράδειγμα εάν ορίσουμε 60% υγρασία στο θερμοστάτη και η υγράσια φτάνει στο 70-75-80%, αυτό δεν είναι πρόβλημα και η επώαση θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά.7Ερώτηση: Θα πρέπει να βάλω νερό σε όλα τα καναλάκια της κλωσσομηχανής ή αρκεί σε ένα-δύο;Απάντηση: Όλα τα κανάλια πρέπει να είναι μονίμως γεμάτα με νερό γιατί το κάθε κανάλι είναι ανεξάρτητο και δεν καταλήγουν σε κάποιο ενιαίο δοχείο.8Ερώτηση: Γέμισα όλα τα καναλάκια της κλωσσομηχανής και συμπλήρωνα νερό κάθε 3 μέρες. Τώρα συμπληρώνω κάθε 2 μέρες νερό ή και λιγότερο. Γιατί συμβαίνει αυτό;Απάντηση: Το αυγό, κατά τη διάρκεια της επώασης, χάνει βάρος λόγω απώλειας υγρασίας την οποία δημιουργούμε με τεχνητό τρόπο με την κλωσσομηχανή για την σωστή ανάπτυξη του