Κωδικός ακινήτου: 1-569 - Κεφαλονιά Ελειός-Πρόννοι Σκάλα ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικοδομήσιμο οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 5500 τ.μ. Διαθέτει απόσταση από θάλασσα 1000 μέτρα απόσταση από πόλη 35000 μέτρα απόσταση από χωριό 3700 μέτρα απόσταση από αεροδρόμιο 32800 μέτρα Τιμή: 240.000 € (Κωδικός γραφείου ΣΚΑΛΑ-SKALA 1-569) ΟΙΚΟΠΕΔΟ 5500 τ.μ. ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΒΙΛΑ ΤΩΝ 100τ.μ. ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΘΕΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ THΣ ΜΟΥΝΤΑΣ . ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 1100ΤΜ ΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ ΤΙΜΗ.
Η παραλία της Μούντας, μια από τις ωραιότερες κ παρθένες αμμουδιές της Ελλάδας. Η μεγάλης οικολογικής σημασίας παραλία είναι ευρέως γνωστή και ως επίσημος τόπος αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα-Καρέττα (NATURA 2000).
Είναι αμμουδερή, με λεπτή ξανθή άμμο, με καταγάλανα νερά και πανέμορφο φυσικό τοπίο. Έχει θέα προς τις βόρειες ακτές της Ζακύνθου και καθώς βρίσκεται στην άκρη της μεγάλης παραλίας στα Καμίνια, είναι πιο ήσυχη.
Απέχει μόλις 7 από την Σκάλα .Η Σκάλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και καλά οργανωμένα θέρετρα στο νοτιότερο άκρο της Κεφαλονιάς. Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και όπως και ο γειτονικός Κατελειός είναι ο παράδεισος για τους περιηγητές και τους φυσιολάτρεις. Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό της Σκάλας είναι η πολύ μεγάλη παραλία της με την άμμο και το βοτσαλάκι και το πευκοδάσος στο πίσω μέρος της, το οποίο χωρίζει τη στεριά από τη θάλασσα.
Στη Σκάλα υπάρχουν τόσο φυσικά όσο και ιστορικά μνημεία, όπως το σπήλαιο του Σάκκου, ο ναός του Απόλλωνα, τα ερείπια της παλιάς πόλης και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στο σπήλαιο του Σάκκου βρέθηκαν ευρήματα από την προϊστορική περίοδο, ενώ τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα με τις υπέροχες δωρικές κολώνες που στέκουν ακόμα έξω από τη Σκάλα κατά μήκος του δρόμου για τον Πόρο, χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα π.Χ. Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953 χρησιμοποιώντας κάποια από τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα.