Συνήθως στα αερόψυκτα για να έχουν αντοχή σε θερμοκρασίες, βάζουν ψυγείο λαδιού, έχει φυσική ροη το λάδι , απαιτεί μόνο δυο τρύπες στο κάρτερ με κολαούζο για να περνάει το λάδι στο ψυγείο , μπορείς να βάλεις και ανεμιστηράκι για επιπλέον ψύξη.
Για να το κάνεις υδρόψυκτο είναι πολύ πιο δύσκολο πρέπει πρώτα να βρείς κύλινδρο με αυλάκια για να περνάει το νερό, ψυγειάκι και τρόμπα νερού (ηλεκτρική ή μηχανική) και να προσαρμόσεις ενα ανεμιστηράκι για να παρέχει αέρα σε συνθήκες κίνησης αυτό θα ενεργοποιείται με θερμοστάτη ή χειροκίνητα μετά καλό είναι να έχει θερμόμετρο νερού. Όλα αυτά θα κοστίσουν αρκετά γιατί απαιτεί και πολλά εργατικά και πατέντες.